lørdag 17. november 2012

Café Kaffka



I Storgata i Gjøvik, finnes Café Kaffka (sic)



som også har en egen blogg: http://kaffka.blogg.no/ som rikgitnok ikke er oppdatert siden januar 2011. For øvrig reklamerer de med fargesprakende interør, eget bibliotek (med en Kafka-bok), live musikk og gode salater. Jeg har vært der .Jeg er tross alt født i Gjøvik.  






lørdag 10. november 2012

Sibylle Baier

Det må være en første gang for alt, også for å høre Sibylle Baiers finfine plate Colour Green og særlig I lost something on the hills.


onsdag 7. november 2012

Kafkatrakterne

Kafkatrakterne het bandet Karl Ove Knausgård og broren hans, Yngve, spilte i på åttitallet i Bergen. Bilcet under er fra bildelista i fotograf Asbjørn Jensens bok Album. Fotografier 1987–1993, som ble utgitt på Tiden Norsk Forlag, 2011.

Et annet norsk band med Kafka i navnet fra samme tidsperiode, var Kafka Prosess som hadde utspring i Blitz-miljøet.

Muligens var de begge inspirert av Josef K som var et inflytelsesrikt skotsk postpunk-band, fra tidlig på åttitallet. Kafka var i det hele tatt en hot referanse i dette tiåret. Det lå i tiden.

søndag 4. november 2012

Kafka on Ice

Kafka-referanser i ikke-Kafka-relevante sammenhenger, er noe vi må leve med uansett hvor lite presise referansene synes å være. Navnet har blitt et allment begrep, ofte i form av adjektivet "kafkask", på byråkratisk labyrintisme eller uhyggelige, mystiske stemninger, gjerne med et tvist av eksistensiell angst.

I det følgende skal jeg dokumentere varierende bruk av navnet. Først ut er omtalen av det siste albumet til Bergensbandet Ungdomskulen i Natt & Dag, hvor skribenten plukker opp på en tittel fra plata, "Kafka on Ice", og presterer overskriften "EN KAFKA PÅ IS TAKK". Hverken låttittel eller overskrift, synes å ha noe med Kafka å gjøre.

lørdag 3. november 2012

Christian Wolff - Lines

Christian Wolff Lines for String Quartet or Quartet of Stringed Instruments

Del 1


Del 2


Del 3